Intrebari frecvente

Avand in vedere faptul ca recrutarea personalului asiatic si a lucratorilor straini in general reprezinta o noutate pentru piata muncii din Romania este normal sa aveti intrebari.

Personalul LUMO HR este pregatit sa va furnizeze toate informatiile necesare pentru a putea lua cea mai buna decizie.

Din experienta noastra exista o serie de intrebari care se repeta invariabil, indiferent de domeniul de activitate al companiei care solicita personal asiatic.

Ce limbi straine cunosc angajatii recrutati?

În funcție de cerințele companiilor românești care apelează la echipa noastră, asumăm recrutarea angajaților care corespund cel mai bine criteriilor de angajare, comunicarea fiind realizată la început în limba engleză. Ulterior comunicarea se poate face în limba română deoarece personalul asiatic poate învăța foarte repede, având deschidere foarte mare și dorință de adaptare.


Care este nivelul de salarizare pentru personalul asiatic?

Salariul acordat muncitorilor asiatici nu poate fi mai mic decat salariul prevazut in contractele colective de munca pe ramura de industrie ori decat salariul minim din Romania.


Cine se ocupa de cazarea personalului asiatic?

Nu exista prevederi legale exprese in acest sens. Asigurarea cazarii pe perioada contractului poate cadea in sarcina companiei dvs. direct, prin decontare sub forma de indemnizatie ori poate fi suportata integral de angajatul strain. Cheltuiala cu cazarea personalului asiatic este deductibila, in cazul in care o va suporta compania dvs.


Care este legislatia aplicabila in relatia cu lucratorii asiatici?

In raport cu lucratorii asiatici se aplica legea romana atat in privinta nivelului de salarizare, a timpului de lucru si a perioadelor de odihna, a conditiilor de angajare pentru femeile insarcinate cat si in privinta asigurarii sanatatii si securitatii la locul de munca, a masurilor de aparare impotriva incendiilor. O atentie deosebita va trebui acordata discriminarii la locul de munca, mai ales in cazul personalului strain.


Cum decurge procesul de angajare a personalului Asiatic?

1. Semnarea contractului între LUMO HR și dvs
2. Crearea profilului candidatului
3. Selecția CV-urilor
4. Întocmirea fișei postului și semnarea contractului de angajare conform legislației din țara de origine a angajatului
5. Obținerea Avizului de muncă în România
6. Expedierea Avizului de muncă în țara de proveniență a angajatului și obținerea vizei de lungă ședere în scop de muncă
7. Sosirea angajatului
8. Obținerea permisului de ședere temporară în România
9. Suport în vederea integrării în cultura românească prin work-shopuri specifice.