Intrebari frecvente

Având în vedere faptul că recrutarea personalului asiatic și a lucrătorilor străini, în general, reprezintă o noutate pentru piața muncii din Romania, vă răspundem aici la cele mai des întâlnite întrebări despre importul de personal.

Echipa LUMO HR este pregatită să vă furnizeze toate informațiile necesare pentru a putea lua cea mai buna decizie. Dacă aveți orice fel de întrebări, scrieți-ne la adresa contact@lumohr.ro

De ce sa lucrezi cu o agenție specializată pe recrutare personal internațional?

Procesul de selectare, recrutare și import a personalului din Asia este complex, laborios și riscant. Noi ne ocupăm de tot: procesul de recrutare, riscuri și garanții.

Pentru a vă asigura că obțineți ceea ce aveți nevoie, vă recomandăm să colaborați cu o agenție de recrutare personal internațional.

Avem parteneriate solide cu agențiile locale de recrutare, selectăm ceea ce doriți și importăm personalul potrivit.

Consumul de efort, energie, timp și nervi la coadă este uriaș. Noi ne-am perfecționat procedurile și am optimizat procesele, în ceea ce privește interacțiunea cu instituțiile. Astfel vă optimizați costurile și economisiți resurse, alegând să lucrați cu noi.

Ne-am stabilit credibilitate în relația cu angajatorii, autoritățile locale sau țările din care recrutăm.

Vă susținem pe parcursul întregului proces, atât în ceea ce privește serviciile noastre cât și partea de consiliere oferită angajatorului.


Cât durează întregul proces de recrutare?

Procesul de aducere a muncitorilor asiatici este complicat și dureaza 5-6 luni de timp de pregătire de la selecție la plasarea propriu-zisa. Aceasta se datoreaza procedurilor legale obligatorii, dar așteptarea merită și rezultatele sunt pe măsura așteptării.
Recrutarea trebuie făcută cu atenție și corect pentru a oferi cea mai bună calitate, pe baza descrierii postului și a candidaților disponibili internațional. Pentru acest proces, alocăm de la o săptămână până la o lună, în funcție de cerințele de calificare și de bugetul alocat pentru ofertele salariale. Avizele de muncă durează apoi între 1 și 2 luni cu autoritățile locale, iar vizele de muncă durează între 2 săptămâni și 2 luni, în funcție de țara de origine a muncitorilor internaționali.


Ce limbi străine cunosc angajații recrutați?

În funcție de cerințele companiilor românești care apelează la echipa noastră, ne asumăm recrutarea angajaților care corespund cel mai bine criteriilor de angajare, comunicarea fiind realizată la început în limba engleză. Ulterior comunicarea se poate face în limba română deoarece personalul asiatic poate învăța foarte repede, având deschidere foarte mare și dorință de adaptare.


Care este nivelul de salarizare pentru personalul asiatic?

Salariul acordat muncitorilor asiatici nu poate fi mai mic decât salariul prevăzut în contractele colective de muncă pe ramura de industrie ori decât salariul minim din Romania.

Cine se ocupa de cazarea personalului asiatic?

Nu există prevederi legale exprese în acest sens. Asigurarea cazării pe perioada contractului cade în situația recrutării de muncitori non-EU, în general, în sarcina companiei dvs. direct, sau prin decontare sub forma de indemnizație. Cheltuiala cu cazarea personalului asiatic este deductibilă.


Care este legislația aplicabilă în relația cu lucrătorii asiatici?

În raport cu lucrătorii asiatici se aplică legea română, atât în privința nivelului de salarizare, a timpului de lucru și a perioadelor de odihnă, a condițiilor de angajare pentru femeile însărcinate, cât și în privința asigurării sănătății și securității la locul de muncă, a măsurilor de apărare împotriva incendiilor. O atenție deosebită va trebui acordată discriminării la locul de muncă, mai ales în cazul personalului străin.

 

Cum decurge procesul de angajare a personalului Asiatic?

1. Semnarea contractului între LUMO HR și dvs
2. Crearea profilului candidatului
3. Selecția CV-urilor
4. Întocmirea fișei postului și semnarea contractului de angajare conform
legislației din țara de origine a angajatului
5. Obținerea Avizului de muncă în România
6. Expedierea Avizului de muncă în țara de proveniență a angajatului și obținerea
vizei de lungă ședere în scop de muncă
7. Sosirea angajatului
8. Obținerea permisului de ședere temporară în România
9. Suport în vederea integrării în cultura românească prin work-shopuri specifice.

 
Cum se realizează plata pentru serviciul de recrutare?

Plata se face în 2 tranșe, după cum urmează: 40 % după agrearea candidaților și 60 % după ce aceștia ajung în țară.